• Cts. Nis 27th, 2024

Tuzlu suda jet botlar iyi midir? Jet motorlu tekneler elbette tuzlu suda çalışabilir, ancak dezavantajları vardır. Birincisi, tuzlu suyu işlemek için doğru dişli ile donatılmamışlardır, bu nedenle manevrada daha düşük hızlar veya daha fazla direnç yaşayabilirsiniz. Ayrıca, tuzlu su yolculuğundan sonra uygun bakım yapılmazsa uzun vadede hasar görebilirler.
Bu nedenle, jet motorlu tekneler denemeden önce tuzlu su üzerinde seyahat etmeye hazır olduğundan emin olmanız ve daha sonra teknenizin su pompası ve motoruna çok iyi bakmanız önemlidir.
Bunu yapmak ekstra zaman alacaktır, ancak daha sonra onarımlarda çok ciddi miktarlarda tasarruf edebilir.
Genel olarak, tuzlu su bir jet botunun metal aksamını çok daha hızlı korozyona uğratabilir ve su pompasını çıkarmayı veya yatakları değiştirmeyi bir felaket haline getirebilir.

Ayrıca, tuzlu su tekneleri genellikle daha sert olan deniz koşullarına göre dizayn edilirler.
Uygun tekne gövdesi ve soğutma sistemine sahip bir motor, bir jet botunun ilk kez tuzlu suya girmeden önce sahip olması gereken şeylerdir.

Jet Motorlu Teknelerde Gövde Yapısı:

Çoğu tatlı su teknesinde, kıyıya daha yakın ve çok daha küçük dalgaları olan sakin tatlı suda yol alacak şekilde tasarlanmış bir gövde vardır.
İçinde bulunmak istediğiniz sular için doğru gövdeye sahip olduğunuzdan emin olmak iyi bir fikirdir.
Açık denize çıkmadan önce bir uzmana danışmak da iyi bir fikir olabilir, muhtemelen jet teknenize çok fazla yatırım yaptığınızı unutmayın.

Motor Soğutma Sistemi:

Tuzlu su kullanımından sonra motorunuzu yıkamak son derece önemlidir. Onu olduğu gibi bırakmak korkunç korozyona yol açar.
Bu nedenle, tuzlu su için özel olarak tasarlanan teknelerin bu hasarı önleyen soğutma sistemleri vardır. Motoru otomatik olarak yıkarlar, bu yüzden manuel olarak yapmanız gerekmez.
Tatlı su teknenizi tuzlu su üzerinde ilk kez kullanıyorsanız yavaş gidin. Sığ sularda kalın ve teknenizin onu nasıl tepki verdiğini görün.
Neyse ki, teknenizle ilgilenmek için önlemler var, böylece tuzlu su hasarından kaçınabilirsiniz; hatırlanması gereken bazı basit şeyler:

Emme pabucunu ve yatak taşıyıcısını ve jet pompasını tutan sekiz cıvatayı sökün. Ardından cıvata dişlerini yapışma önleyici ve yağlayıcı ürünlerle ile kaplayın. Zaman alır, ancak uzun vadede buna değer.
Motorunuzu, römorkunuzu ve sintinenizi düzenli olarak yıkayın. Bu korozyonu önlemeye yardımcı olur ve teknenizin daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Tuzlu su üzerinde daha düzenli olarak zaman geçirecekseniz, su pompası kapağını tutan cıvatalarda da yine yağlayıcı ve yapışma önleyici ürünlerden yararlanabilirsiniz. Cıvataların yıllar sonra tuzlu suda çıkması neredeyse imkansız hale geliyor.
Nelere Dikkat Etmeli?
Tutyalar: Teknenizdeki magnezyum tutyaları alüminyum veya çinko olarak değiştirmeniz gerekir. Bu, tuzun aşındırıcı niteliklerine yardımcı olmak içindir. Bunları her yıl değiştirmelisiniz. Bakım önemlidir.
Motor: Muhtemelen motorunuzu kendi kendini temizleme özelliğine sahip bir motora yükseltmek isteyeceksiniz. Bu tamamen ayrı ve ayrıntılı bir konudur.
Zehirli Boya: Zehirli boya da erken değişmelidir. Zehirli boya bir zorunluluktur. Ayrıca, teknenizde ağır bir cilaya gitmemek en iyidir, çünkü tuz onu yok edecektir.
Donanım: Donanıma gelince, mümkün olan her yerde paslanmaz çelik donanım kullanmak her zaman en iyisidir.

Jet motorlu tekneler ilginizi çektiyse Jet Motorlu Tekneler Verimli midir? isimli yazımızı okumak için Tıklayın…

Bir yanıt yazın

Translate »