• Cum. Nis 19th, 2024

Teknelerde en yaygın olarak kullanılan sintine pompası kesitini aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Bu yazımızda sintine pompası özelliklerini biraz daha yakından tanımanız için sintine pompalarının başlıca elementleri ve özelliklerinden bahsedeceğiz.

Sintine Pompası Kesiti
Tüm sintine pompaları olmaları gerektiği gibi sızıntılara karşı korumalı olarak kablo koruması ile kaplıdır. Kurulum sırasında bu bölüme zarar vermemeye önem gösterin. Otomatik sintine pompalarının kablolama sistemi isteğe bağlı olarak manuel kullanım ya da otomatik kullanım alternatifli olarak üretilir. Siz elektrik bağlantınızı yaparken sintine pompasıyla birlikte verilen şemaya bakarak bağlantınızı kullanım şekline göre yapabilirsiniz.
Şekilde gördüğünüz çalışma kontrol düğmesi şamandıra mekanizmasına bağlıdır. Sistemi kurdunuz çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için bu düğmeyi hafifçe çevirdiğinizde sintine pompası çalışmalıdır. Su olmadan denemek ya da manuel olarak çalıştırmak gerektiğinde kullanmak için tasarlanmıştır.
Filtre alanı ise sintine pompasına büyük parçaların girerek tıkanmalara yol açmasını önlemek için yapılmıştır. Sintineyi her kontrol ettiğinizde bir açıp bakmakta yarar vardır. İstenmeyen parçalar hem pompayı tıkayabilir hem de şamandıranın düzgün çalışmasını engelleyebilir.
Sintine pompası ana şaftı paslanmaz çelikten imal edilir. Korozyona karşı korumalı 316 krom tercih nedenidir. Bu motorun ömrünün uzun olacağı anlamına gelir.
Bu tip motorların kısa sürede ısınmasını önlemek amacıyla dizayn edilirken su çıkışı motor etrafından verilir. Böylece basit bir su soğutma mekanizması da yaratılmış olur.
Kısaca sintine pompalarının anatomisi böyledir. Sintine pompalarının kapasiteleri ve teknenize uygun sintine pompasının kapasitesini ilgili yazılarımızdan okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Translate »