• Per. Nis 25th, 2024

Herkes bir gün teknesiyle denize tek başına çıkmak, teknesiyle baş başa kalmak isteyebilir. Dostlarla birlikte tekne keyfi yapmak elbet güzeldir. Ama genellikle böyle günlerde servis elemanı gibi çalışır, dostları memnun etmeye çalışırız. Her istediğimizi rahatlıkla yapamayız. Bu yüzden bazı günler yalnız denize açılmak, sadece tekne, siz ve denizin huzurunu yaşamak istersiniz.

Denize tek başına çıkmak, verdiği huzurun yanında tehlikeleri de beraberinde getirir. Tekne seyir halindeyken ani bir dalga ile denize düşebilirsiniz. Yoluna devam eden teknenin ardından bakmak… Kulağa hiç de hoş gelmiyor. Tekne yolda değilse bile akıntının şiddetiyle kısa sürede sizden uzaklaşabilir. Tabii suya düştüğünüzde bilincinizin açık olduğunu varsayıyoruz.

Denize tek başına çıkmak için Can Yeleği Takın…

Yukarıdaki durumların hepsine karşı kişisel yüzdürücü yelek giymek gereklidir. Kendinden şişen modeller sizi hareket açısından fazla rahatsız etmez. Ama yüzdürme yardımcıları can yelekleri gibi suya düşen bilinçsiz kişinin yüzünü yukarıya çevirmez.

Aslında böyle acil durumlar için giysinize takılabilen ve aktive edildiğinde konumunuzu ilgili kurumlara gönderen cihazlar da bulunmaktadır. Ama ülkemizde işe yarar mı? Biraz zor…

Ayrıca tekne hareket halindeyken “emniyet durdurma kordonu”nu mutlaka takın. Denize düşmeniz durumunda en azından tekneniz durur ve ona ulaşma şansınız olabilir. Artık bu işlemi yapan kablosuz ürünleri de motor üreticileri pazara sunmaya başladı. Böylece tekne içerisinde hareket kolaylığı sağlanmasının yanı sıra olası bir acil durumda da motor otomatik olarak duruyor.

Olası olumsuz durumlardan bahsettik. Aslında güvenlik tedbirleri basit. Bu kuralları uyguladıktan sonra bazen denize tek başınıza çıkmayı düşünebilirsiniz. Tekneniz baş başa kalmanın ne kadar keyifli olduğunu, kendinizi ne kadar özgür hissettiğinizi göreceksiniz.

Denize düşme ile ilgili olarak “Tekneden Biri Denize Düşerse” isimli yazımızı okumak için Tıklayın…

Bir yanıt yazın

Translate »